sisteminiai pokyčiai

Gyvybingumas yra naujas šių dienų sėkmės matas.

Sektoriaus, savivaldybės, regiono, organizacijos, valstybės, bet kokios sistemos, atskiro žmogaus.

Lūžių, įtrūkimų, pokyčių, fragmentacijos, griūčių, žaliojo smegenų plovimo ir virsmų laikais yra didelė prasmė rinktis kartu bendruomenėje ir švęsti minčių, veiksmų, pokalbių įvairovę ir bendrus sąlyčio taškus, sveikus konfliktus. Kad išgyventume ir klestėtume visi. Kartu.

Registracija

Kaip gamtoje. Viskas susiję. Viskas ratu. Gamtoje atliekų nėra. Ir kiekvienas vienodai vertingas.

Atliekų tvarkymo sektorius –  žiedinės ekonomikos, vartojimo ir visuomenės vertybių ir kultūros atspindys ir indikatorius. Kaip paparčiai, kurie išgyveno 145 milijonus metų, arba kerpės, kurios indikuoja apie ekosistemų, aplinkos  būklės kokybę jau 200 mln. metų. 

Kaip keisis atliekų sektorius – taip keisis ekonomika. Kaip keisis ekonomika – taip keisis atliekų tvarkymo sektorius. Kiek keisis atliekų tvarkymo ir susijusių sektorių žmonių mąstymas,  tiek keisis jų sveikata, ekonomika ir kerpių ir paparčių būklė. Ratu, nes viskas nuo visko priklauso.

20 metų Druskininkų bendrakūrybos forumo bendruomenė kviečiama į: 

System Change Hub’as

2024 m. lapkričio 14–15 d.

Sisteminių pokyčių hub fasilitatorė – UAB „Ekokonsultacijos“ vadovaujanti partnerė, For System Change bendrakūrėja  – Lina Šleinotaitė-Kalėdė, įtraukiant pasaulinio lygio sistemų fasilitatorius, dirbančius su žiedine ekonomika, regeneratyvumu ir atliekų tvarkymu 

Sisteminių pokyčių hub‘as – gyva ir online erdvė,  skirtas atliekų tvarkymo sektoriaus ir susijusių sektorių dalyviams, norintiems auginti  sisteminio mąstymo ir veikimo, fasilitavimo  bei darbo su sistemomis kompetencijas. Per ateinančius 10 metų sisteminio fasilitavimo kompetencijos bus tarp top įgūdžių numarinant senąsias ir kuriant kokybiškai naujas įvairių sektorių sistemas. Įgytos sisteminio fasilitavimo kompetencijos pritaikomos bet kurioje sistemoje.

Šių metų turinio/mokymų/pranešimų/bendrakūrybos taikinyje:  Lietuvos atliekų tvarkymo ir susijusių sektorių konteksto analizė. Atliekų tvarkymo ir susijusių  sistemų fasilitavimo pagrindai. Galios, įtakos   ir poveikio sektoriuje pagrindai. Gyvų sistemų principų taikymas atliekų tvarkymo, žiedinės ekonomikos srityje. Lietuvos ir pasaulio šalių  sistemų dizaino ir veikimo pagrindai. 

Dalyvių skaičius – ne daugiau 40-50 (galioja pirmiems užsiregistravusiems ir sumokėjusiems hub‘o mokestį, registruojama po 6 suinteresuotos šalies atstovus (6 atliekų tvarkymo įmonės atstovai, 6 regiono atliekų tvarkymo centro atstovai, 6 savivaldybių atstovai, 6 valstybinių institucijų atstovai, 6 gamintojų/importuotojų atstovai, 6 asociacijų atstovai, 6 atliekų tvarkymo konsultantai/ ekspertai, 6 studentams  ir pan. Atstovais gali būti ne tik vadovaujantys asmenys organizacijose ar institucijose).

Vieta: bus paskelbta užsiregistravusiems

Darbotvarkė: bus išsiųsta susidomėjusiems ir užsiregistravusiems 

Data: 2024 m. lapkričio 14 – 15 d.

Investicija: Verslo įmonėms – 500 Eur plius PVM/žmogui, valstybinėms įstaigoms, asocijacijų atstovams – 25% nuolaida, nevyriausybinėms organizacijoms ir savivaldybėms bei savivaldybių įmonių atstovams, politikams  (50 % nuolaida), nemokamai – žurnalistams ir aplinkosaugos, chemijos, ekonomikos, politikos ir tarpdisciplininių mokslų studentams.

Registracija

kontaktai

Dėl bendradarbiavimo, pranešimų, tyrimų, gerosios praktikos pavyzdžių, dėl rėmimo, dalyvavimo kreiptis į Valentiną Borovik: